LEHEN EDIZIOA: 2025EKO URRIA
IZENA EMAN HEMEN
Elikadura-industrian iraultza eragiteko fermentazioan, zientzian eta iraunkortasunean oinarritutako ezagutza aurreratuak eskuratu.
Master honekmikrobiologia, entzimatika, bioteknologia, gastronomia, antropologia eta soziologiauztartzen ditu, elikagai hartzituen sorkuntza, garapen eta analisi berritzailean trebatutako profesionalak sortzeko ikuspegi zientifiko, sozial eta sukaldaritzatik abiatuta.
90 ECTSren bidez, teoria eta praktika aplikatua uztartuko dituzutresna zientifikoak, sukaldaritza-teknikak eta metodologia aurreratuakmenderatzeko. Prozesu hartzitzaileen diseinutik produktu iraunkor eta berritzaileen sorkuntzaraino, haien eragin sentsoriala, nutrizionala eta kulturala aztertzen ikasiko duzu, tradizioarekin eta iraunkortasunarekin lotuz.
Datuen analisi-tailerrak, laborategi espezializatuetan praktikaketasektoreko lider diren enpresetarako bisitakegingo dituzu. Benetako erronkei aurre egingo diezu, diziplina anitzeko proiektuak garatuz nazioarteko erakundeekin elkarlanean, hala nola California Polytechnic State University, Kopenhageko Unibertsitatea, Aarhus Unibertsitatea eta beste batzuk.
Irakasle taldeahartzitzearen adituak, chef berritzaileak eta elikagaien bioteknologian espezializatutako zientzialariakosatzen dute, eta beti zurekin egongo dira. Master honek gaituko zaitu rol hauek betetzeko:elikagai hartzituen garatzailea, elikagaien bioteknologian aholkulariaedoelikagaien kalitatean ikertzailea.
Tradizioa errespetatzen duten elikagai bakarrak sortzenetairaunkortasuna bermatuko duten prozesuak inplementatzenlagunduko duzu.
DATU PRAKTIKOAK
HELBURUAK
IRTEERA PROFESIONALAK
Masterra amaitzean, elikagaien hartzidurarekin, berrikuntza gastronomikoarekin eta elikadura jasangarriarekin lotutako hainbat arlotan funtzio garrantzitsuak betetzeko prest egongo zara. Irteera profesional batzuk hauek dira:
Elikagaien eta Bioteknologiaren Industria
Aholkularitza eta Hartzidura Estrategia
Gastronomia eta Sukaldaritza
Ekintzailetza eta Berrikuntza
Ikerketa Aurreratua eta Ezagutza Transferentzia
Arlo Berriak
Balioa gehitzeko sektoreak:
Aukera zabal honek sektore garrantzitsuetan integratzeko aukera bermatzen dizu, berrikuntzan, jasangarritasunean eta elikadura-sistemak eraldatzean lagunduz.
MASTER HONETAN IZENA EMATEKO ARRAZOIAK
Master egingo duzuelikagai eta edarietan hartzidura-prozesuak ulertzeko, optimizatzeko eta aplikatzeko metodologia aurreratuak.
Lantaldeanitz eta nazioartekoetan lan egingo duzu, elikagai hartzidura berritzaileei lotutako proiektuetan lankidetzan aritzeko.
Aurkituko dituzuenpresek proposatutako erronkak, produktu hartzitu jasangarri eta berritzaileak garatuz.
Aztertuko dituzuhartzidura, jasangarritasuna eta berrikuntza arteko loturak, ikuspegi zientifiko eta kulturalak integratuz.
Ezagutuko dituzuhartziduraren azken joerak eta haien eragina munduko elikagaien industrian.
Ikasiko duzufermentazioan, elikagaien zientzietan eta jasangarritasunean adituak diren irakasle-talde batekin.
Bisitatuko dituzulaborategi espezializatuak, teknologia zentroak eta fermentazioan lider diren enpresak.
Parte hartuko duzulantegi praktikoetan eta jardueretan.
Garatu egingo duzuzure Master Amaierako Lana enpresekin lankidetzan, zure esperientzia profesionala indartuz.
Parte izango zaraBasque Culinary Center etaGOe Gastronomy Open Ecosystem, sektorean lider diren instituzio eta profesionalen sare global batera sartzeko aukera izanik.
Ofizialki Aitortutako Master hauhonako titulazioak dituzten ikasleei zuzenduta dago eta, zenbait kasutan, ezagutza sendoak bermatzeko prestakuntza osagarria eskatzen du.
Sarrera zuzena duten titulazioak
Masterrean sartzeko aukera izango dute honako titulazioak dituzten ikasleek:
Sarrera titulazioak
Estatistika Aplikatuan, Psikologian, Soziologia Aplikatuan edo aurreko zerrendan aipatu ez den antzeko beste edozein arlotan graduatu direnek prestakuntza osagarria egin beharko dute Masterra hasi aurretik, ezagutza sendoa bermatzeko.
Nazioarteko ikasleak
Goi Hezkuntzako Europako Esparruaren (EHEA) titulazioak eta EHEAtik kanpoko hezkuntza sistemetako titulazioak onartzen dira, horien baliokidetasun akademikoa ebaluatu ondoren.
Graduatu gabeko ikasleak
RD 822 araudiaren arabera, Gradu Amaierako Lana (TFG) eta gehienez 9 ECTS kredituren falta duten ikasleek Masterrean sarbidea izan dezakete, betiere onarpen baldintza guztiak betetzen badituzte.
Hizkuntza-eskakizunak
Masterra ingelesez ematen da osorik, eta ezinbestekoa da Hizkuntzen Europako Erreferentzia Esparru Bateratuaren (MCER) arabera B2 maila edo handiagoa ziurtatzea. Ziurtagiri hori ez baduzu, maila egiaztatzeko proba bat egin daiteke.
Zure profilari buruzko zalantzak dituzu?
Zure titulazioa edo esperientzia zerrendetan sartuta ez badago eta Master honetan interesa baduzu,jar zaitez gurekin harremanetanzure kasua ebaluatu eta orientazio pertsonalizatua emateko.
IKASKETA PLANA
Masterraren ikasketa-plana teoria aurreratua eta praktika aplikatua uztartzen ditu, elikagai hartzigarrien zientzian, teknologian eta azterketan gaitasun nagusiak emateko.Master Amaierako Lana (MAL)barne hartzen du.
MASTER AMAIERAKO LANA
Bigarren ikasturtean,Master Amaierako Lana (MAL)garatuko duzu elikadura-sektoreko erreferentziazko enpresa, laborategi edo zentro teknologikoetan, nazio edo nazioarte mailan. Proiektu honetan, lortutako ezagutzak eta gaitasunak benetako testuinguru profesional batean aplikatuko dituzu.
MAL garatzeko arlo batzuk hauek izan daitezke:
Food Fermentation Masterralearning by doingmetodologiaren bidez irakasten da, praktikan, esperimentazioan eta lankidetzan oinarrituta. Hurbilketa honekfuntsezko gaitasunak eskuratzeaeta aplikazio espezializatuetara aurreratzea ahalbidetzen dizu. Ikasketa-plana fase progresiboetan antolatuta dago, klase teorikoak jarduera praktikoekin eta benetako proiektuekin uztartuz.
Adibidez:
Esperientzia formativo aipagarriak:
Ebaluazio sistema:
Prozesuak etengabeko ebaluazioa eta une giltzarrietan egindako proba espezifikoak uztartzen ditu. Honek zure gaitasunen eskuratze-maila uneoro ebaluatzeko aukera ematen du. Ebaluazioa honako irizpideetan oinarrituko da:
IRAKASLE TALDEA
ElFood Fermentation Masterraikasleen talde bat du, nazioartean aitortutako ikertzaile, irakasle eta profesionalek osatua, bioteknologia, mikrobiologia, elikagai zientziak, soziologia eta gastronomian. Talde honek akademia esperientzia praktikoarekin bat egiten du, BCCko Gastronomia Zientzien Fakultateko adituekin eta beste enpresa eta erakunde liderretako profesional espezializatuekin.
MASTERREKO KOORDINATZAILEA
Cipriano Carrero.Doktorea Kimika Aplikatuan Madrilgo Unibertsitate Autonomoan. Cipriano ikertzaile izan da CSICen, Amsterdamgo Unibertsitatean, Torinoko Unibertsitatean eta Stockholms Universitet-en.
Gaur egun, Mondragon Unibertsitatean irakasle da, Gastronomia Zientzien Masterrean eta Gastronomia eta Sukaldaritza Arteetako Graduan.
Bere ikerketa lerro nagusien artean daude onddoen bioteknologia eta bioaktibo eta nutraseutikoen osagaiak ateratzea, zatitzea eta aztertzeko metodologiak.
EKADEKO IRAKASLE TALDEA
LAN EGITEN DITUZUN ELKARLAGUNAK ETA GUEST DOCENTES
Masterra ere erakundeen parte hartzea eta industria eta akademiako aditu ospetsuak barne hartzen ditu, fermentazioaren eta elikagaien jasangarritasunaren berrikuntza alorretan ikuspegi eguneratua eskaintzen dutenak. Irakasle talde hau edizio bakoitzean aldatzen da, ezagutza espezializatua eta ikuspegi berritzaileak konbinatuz.
Masterraren kostu osoa 14.352 € da (2025-2027 ikasturtea)
1. urtea: 10.794 €
2. urtea: 3.558 €
Matrikulan sartzen da:
BCC Alumni komunitateko kide gisa, gure programetan eta prestakuntza jardueretandeskonto esklusiboaklortzeko aukera izango duzu. Jarraian, zure aurreko prestakuntzaren arabera eskuragarri dauden abantailak zehazten dira:
Graduko edo Masterreko Alumni naiz
Espezializazio Ikastaroko Alumni naiz
Deskontoaz baliatzeko, master edo espezializazio ikastaro batean(online edo aurrez aurre)izena eman nahi baduzu, ohiko matrikula prozesua egin behar duzu. Thedeskonto ehunekoaikastaroaren azken kuotanaplikatuko da eta une horretan jakinaraziko zaizu. Mat