OSALANek, igarotzen ari garen COVID-19 pandemia-egoeraren aurrean, prebentzio-neurriak hartzeko orduan eragile guztiei orientazioa emateko, fitxa tekniko hauek eskaintzen ditu, jarduera-mota bakoitzera egokituta. Fitxa horiek guztiek printzipio orokorrak, prebentziozko kudeaketarako jarraibideak, higiene- eta antolaketa-neurri espezifikoak, lagungarri izan daitezkeen beste neurri batzuk, araudia biltzea eta erreferentzia egokiak jasotzen dituzte. Jakina, informazio hori guztia ez da zehatza, eta […]
Joan den apirilaren 6an, agindu bat eman zen (EHAA, 69. zk., 2020ko apirilaren 8koa), Euskal Autonomia Erkidegoko udalerrietan elikagaiak eta nekazaritzako eta abeltzaintzako produktuak zuzenean saltzeko merkatu eta azoka tradizionalak aldi baterako eteteko. Geroago, Osasuneko sailburuaren 2020ko apirilaren 14ko Agindua argitaratu zen. Agindu horren bidez, aldi baterako eten ziren nekazaritzako eta abeltzaintzako produktuak eta elikagaiak […]
Atal honetan kontsultatu ahal izango dituzu COVID-19ak jarraian adierazten diren esparruetan eragindako osasun-larrialdiko egoeraren aurrean Eusko Jaurlaritzak dituen informazio interesgarri eta neurri guztiak.
Covid-19aren krisiak Horeca kanala geldiarazi du, eta eragin oso negatiboa izan du abeltzaintzaren sektorean Hazi Fundazioak eta Harakai kooperatibak izenpetu duten hitzarmenaren ondorioz, bermatuta dago abereak erosiko direla eta prezioei eutsiko zaiela. EROSKIk merkaturatuko ditu bildotsak kontzumitzaileari produktua helaraziz Eusko Jaurlaritzako Ekonomiaren Garapen eta Azpiegituretako Sailaren mende dagoen HAZI Fundazioa erakunde publikoak akordio bat egin […]
Eusko Jaurlaritza, hiru Foru Aldundiak eta HAZI elkarlanean ari gara Euskadiko nekazaritzako elikagaien sektorearekin, Covid-19aren hedapena geldiarazteko ezarritako murrizketen ondorioz merkaturatzen ari ez diren elikagaien banaketari irtenbide bat emateko. Sektoreari erantzun bat emateko eta Euskadiko elikagaiak saltzeko alternatiba bat eskaintzeko eta produktuak ez xahutzeko lehentasunezko helburuarekin, zenbait neurri hartu dira tokiko eta sasoiko produktuari irteera […]