EIT Foodek eskatutako ikerketa baten arabera, Europa osoko gazteek elikagai osasungarriei buruz sartzeko, eztabaidatzeko eta ikasteko modua berrikusi nahi dute.
Erresuma Batuko, Frantziako, Alemaniako, Poloniako eta Espainiako 18 eta 24 urte bitarteko 2.000 pertsona baino gehiagori egin zaie inkesta, eta emaitzen arabera, belaunaldi horrek interes handia du eta ondo informatuta dago elikadura-ohiturei dagokienez. Bertan bereziki azpimarratzen da elikadura nola lotzen zaion pertsonen ongizate eta osasun mentalari.
Gen-Zers aditu horiek elikagai osoak, organikoak eta landare-jatorrikoak nahiago dituzte aukera osasungarrienen artean, eta % 79k uste dute elikagai prozesatuak ez direla osasungarriak.
Gazteek markei buruzko informazio zehatzagoa bilatzen dute, bereziki elikagaiak nola egiten diren jakiteko. 10 gaztetik ia zortzik ( % 78) nahiko lukete elikagaien etiketek informazio argiagoa izatea elikagaiak prozesatzeko moduari buruz, ez osagaiei buruz bakarrik; aitzitik, hiru laurdenek ( % 75) uste dute elikagaien markek gardenagoak izan behar dutela kontsumitzaileekin batera haien osagaiei eta prozesuei buruz.
Inkestaren emaitzei buruzko informazio gehiago, hemen.
Hemen eskuragarri dagoen txostena.
Euskal Nekazaritzako Elikagaien eta arrantza Sektorearen gaurkotasun osoa.
Bete galdetegia zure proiektua guri helarazteko eta aditu bat jarriko da zurekin harremanetan.